Brokoli ve cilt bakımı


 Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba herkese. Malum vize haftasıydı ve tükenmiş yorgun bir vaziyette sınavlardan çıktık. Tabiki bu yorgun süreç sadece bedenimizi etkilemiyor aynı zamanda cildimizide etkiliyor ve cansız bir görünüm ortaya çıkartıyor. Bende hem bedenimi hemde cildimi besleyebileceğim aynı zaman da bakım da yapabileceğim şeyleri düşünürken daha önce uyguladığım fakat sonradan unuttuğum brokoli maskesinden bahis edeceğim. 

 Pazarlarda rahatça bulacağımız brokoliyi çoğumuz sevmiyoruz hatta bazılarınız görüntüsüne bile tahammül edemiyor biliyorum. Fakat bu sevmediğimiz yiyecek içerisindeki yararlı maddeler tarafından bakılınca yiyeceklerin kralı olarak görüle bilir. Gelelim bu nimetin faydalarına. 
Brokoli hem sağlık hemde güzellik bakımından destekleyici birçok vitamin ve minaral barındırır. Antioksidan ve C vitamini içeriği çok yüksek olduğundan cilt sağlığı için çok önemli bir yiyecektir.Cildin elastikiyetini artırarak,yaşlanmayı geciktirir. Cilde canlı ve parlak bir görünüm verir.Brokoli cilt ve deride meydana gelen hasarı onarmak için gerekli olan glukorafaninin olarak adlandırılan bir madde içerir. Böylece brokoli yiyerek cildinizin daha hızlı yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

Brokoli içerdiği bileşenler sayesinde selülit oluşumunu engeller.Brokoli deri altındaki yağ liflerinin sertleşmesini engeller. Böylece deri altındaki yağ depolarının çukurlu görünümünü engellenmiş olur. Brokolinin sağlığa olan faydaları ise:
İçerdiği potasyum ile sinir sistemini destekler.
İçerdiği bol miktarda Magnezyum ve kalsiyum ile tansiyonun dengede tutulmasına yardımcı olur.
İcerdiği C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalsiyum ve K vitamini ile kemik sağlığını korur.
Cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.
Alerji belirtilerini hafifletir.
Vücutta asit dengesini sağlar.
İltihap önleyicidir.
Göz sağlığını destekler.
Kan şekerini dengeler.

Hâl böyle olunca sevmediğimiz broliye tekrardan şans vermek kaçınılmaz bir durum benim gözümde. Tabi sağlığımızı ne kadar önemsediğimiz de ön planda. 
 Şimdi gelelim cildimizde yapa bileceğiniz brokoli maskesine .

Cilt parlatan ve peeling yapan brokoli maskesi  

Malzemeler
Brokoli
1 tatlı kaşığı karbonat  
Bir kasede brokoliyi rendeleyin. Püre kıvamına geldikten sonra içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Yüzünüze ılık suyla yüz  temizleyicinizle güzelce temizledikten sonra göz kenarlarına gelmeyecek şekilde yüzünüze maskeyi sürün ve 10 dk kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla bolca yıkayın ve arkasına nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin.
 Maskeyi uyguladıktan sonra anında cildinizin canlandığını ve ışıl ışıl patladığını göreceksiniz. Anında cildinize etki eden brokoli ve karbonat cildimizi güzellik merkezinde peeling yaptırmış gibi hissetmenizi ve görünmenizi sağlayacak .

Uyarı!  Maskeyi uygulamadan önce bilek içiniz de deneyip herhangi bir reaksiyona sebep olup olmayacagini gözlemlemledikten sonra yüzünüze uygulayın. Maskeyi uyguladıktan sonra güneşe maruz kalmaktan kaçının.

Güzellikle kalın 😊❤❤

Yorumlar

Popüler Yayınlar