Cilt Beyazlatan Pirinç Unu Maskesi



 

 Hangimiz istemez ki pürüzsüz bembeyaz bir cilt . Işte  sizlere buna sahip olmanızı sağlayacak bir maske tarifi sunmak istedim . 😊😊

  Asya ülkelerinde çok yaygın olarak kullanılan pirinç unu yüksek potasyum, azot, B1, B2 vitaminleri, protein, kalsiyum, demir, niasin, fosfor ve posa içerir. Içeriği son derece zengin olan bu besin cildi son derece güzelleştirir , gençleştirir ve ışıltı veren  bir özelliğe de sahiptir. Aynı zamanda  beyazlatıcı etkisiyle sivilce ve güneş lekelerinin görünümünü hafifletir. Düzenli olarak kullanıldığında sivilce oluşumunu azaltan pirinç unu maskesi aynı zamanda cilde pürüzsüz ve parlak bir görünüm kazandırır.
   Bunların yanında doğal bir antioksidan olan “ferulik asit” bakımından zengin pirinç özellikle C ve E vitaminleriyle birleştiğinde güneşin zararlarına karşı güçlü bir koruma sağlıyor.

Pirinç ununda bulunan “allantoin” adlı bileşen güneş yanıklarının daha kısa sürede iyileşmesine ve cildin yumuşak kalmasını sağlıyor.

Çoğu kişinin baş belası olan güneş lekesi, sivilce ve sivilce lekelerinden şikayetçiyseniz pirinç unu maskesini deneyebilirsiniz. Cildi ölü cilt hücreleri ve fazla yağdan arındıran pirinç unu gözenekleri temizler ve yeni sivilce oluşumunu önler. Tüm bunların yanında doğal aydınlatıcı etkisiyle mevcut sivilce izlerinin görünümünü hafifletiyor ve cilt tonunuzun açılmasında önemli rol oynuyor .   

Domates içinde bulunan likopen sayesinde antioksidan görevi görür. antioksidan görevi gördüğü için gün içerisinde kullanılan bir çok makyaj malzemesi veya hava kirliliği ciltteki gözenekleri kapatır ve cildin nefes almasını engeller. Bu nedenle domates bu kapanan gözenekleri açmaya yardımcı olur ve cildin hava almasını daha da kolaylaştırır. Aynı zamanda doğal bir yaşlanma geciktirici olan E vitamini de domateste bulunmaktadır. Bu sayede ciltte oluşan kızarıklıkların azalmasında önemli rol oynar  ve hücre yenilenmesi artacağından dolayı cilt yenilenir, puruzsüzleşir  ve parlaklık kazanır.
  Domates ciltte oluşan akneleri  tedavi edici özelliğe sahiptir. Bunun nedeni domates içerisinde bulunan A , C ve K vitaminlerinin bulunmasıdır. bu vitaminler akne oluşumunun da önüne geçer. Aynı zamanda a vitamini hafif soyucu görevi gorerek güneş lekelerini , sivilce lekelerini ve cilt rengini açmada yardımcı olur.   Domatesin bu ozellikleri sayesinde tüketimini yeterli miktarlarda yapan kişilerin yüzlerinin ışıldamasına şaşmamak gerekir 😊  


 Gelelim cilt lekelerini açan ve cildi beyazlatan pirinç unu  maskesinin tarifine .
 



   Malzemeler

 Yarım domates
 3 tatlı kaşığı pirinç unu
 

  Domatesi iyice rendeleyip pirinç unu ile hamurdan biraz daha cıvık kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Temiz ,yeni yıkanmış yüzümüze maske halinde göz ve ağız çevresine gelmeyecek şekilde uyguluyoruz . Bu maskeyi en fazla 10 dakika bekletiyorum ben yüzümde. Karıncalanma hissiyati bırakabiliyor .maskeyi  Ilık suyla çıkardıktan sonra cildimizi nemlendirmeyi ihmal etmeyelim. Unutmayalım ki bu tür maskeler uzun vadede ve düzenli uygulamada sonuç gösterir. Güzel ve sağlıklı bir cilt uğraş ve emek gerektirir.

UYARI: Maskeleri yüzünüze uygulamadan önce bilek içinizde ve yüzünüzün çok küçük bir kısmında deneyerek alerji ,kızarıklık,  kaşıntı gibi etkilerin olup olmadığına bakın. Bunu uygulayacağınız  tüm maskelerde yapmanizi tavsiye ederim.
 Güzellikle kalın ❤❤❤ 

Yorumlar

Popüler Yayınlar