Cildi Güzelleştiren Maya Maskesi


Mayanın cilde faydaları antik çağlardan beri bilinmektedir. Eski Mısır’da kadınlar ciltlerine bakım yapmak için mayayı ciltlerine sürerlermiş. Ayrıca deriyi dezenfekte etmek ve çabuk iyileşmesini sağlamak için yaraların üzerlerine maya sürerlermiş. Işte bu vitamin kompleksinin faydaları...


Çok miktarda protein içeren maya, cilt dokularının onarılmasını ve yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor. Protein, cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunuyor. Mayadaki yüksek potasyum miktarı, dokularda biriken toksinleri dışarıya atarak cildin ölü hücrelerden ve artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Maya, cildin elastikiyetini arttırıyor ve cilt alerjilerini önlüyor. İçeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini sağlayıp akne ve sivilceye karşı etkili olmaktadır. 
  
Kuru veya yağlı bir cildiniz varsa, sivilcelerle ve siyah noktalarla başınız dertte ise ,solgun cilde sahipseniz yapımı çok kolay olan maya maskesi cildinize çok iyi gelebilir. 


Kuru Ciltler İçin Maya Maskesi

* Yarım yemek kaşığı yaş maya 
* 1 yemek kaşığı süt 
* 1 tatlı kaşığı bal 
Bu maskeyi cildinizin çok kuru olduğu dönemlerde kullana bilirsiniz. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra temizlenmiş yüzünüze yuvarlak hareketlerle masaj yaparak sürün 10 dk bekledikten sonra ılık suyla yıkayın ve nemlendiricinizi sürün. 


Sivilce ve Siyah Noktalar İçin Maya Maskesi

* 1 yemek kaşığı yaş maya 
* 4 damla çay ağacı yağı 
* 3-4 damla limon suyu
* 6-7  damla maden suyu 

Bu maskeyi haftada bir kez uygulamalısınız. Bu maske sivilcelerden kurtulmak ve yeniden çıkmalarını önlemek için ev yapımı en etkili tariflerden biridir.  


Yağlı Ciltler için Maya Maskesi 

* 1 yemek kaşığı yaş maya 
* 12 damla limon suyu
Bu maskeyi yeni temizlenmiş yüzünüze ince bir tabaka halinde sürüldükten sonra 10-15 dk bekleyin ve ılık suyla cildinizi yıkayın. Daha sonra nemlendiricinizi sürün ve güneşe bir süre çıkmayın. Limon suyu güneşe  karşı cildinizin hassasiyetini artırır. 

ÖNEMLİ UYARI !!!

Yukarıda verilen malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa asla maskeyi kullanmayın. Yüzünüze maskeyi sürmeden önce bilek içinizde deneyip alerjiniz veya bu maskelere karşı hassasiyetiniz varmı bakıp ona göre uygulayın. 

Güzellikle kalın 😊😊😊

Yorumlar

Popüler Yayınlar