MUZ MASKESİ

 Muzun Cilde Faydaları 

Muzun cildimize faydaları uzun zamandan beri bilinmekte ve kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Muzun içerisinde bulunan A, C, E, B6 vitaminleri, çinko ve yüksek oranda potasyum cilde çok iyi gelmekte ve beslemektedir. Muzun aynı zamanda cildi nemlendirme özelliği vardır. Cildi besler ve temizler. Egzamaya ve sivilcelere faydası vardır. 

Kuru göz çevresi için muz makesi 

Malzemeller 
1 Çay kaşığı Muz 
1 Çay kaşığı tereyağı 

Bu maske kuru göz çevresine sahip insanlar için uygun olup ayda bir kez yapılmalıdır. Çatalla iyice ezilmiş muzu oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice karıştırdıktan sonra temiz göz çevrenize sürüp 10 dk boyunca beklete bilirsiniz. Kuruluk sebebi ile oluşan ufak kırışıklarada iyi gelmektedir. Maskeden sonra göz çevrenize nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

Egzama için maske 

Malzemeler

Çeyrek Muz 
3 damla limon 

Çatalla ezdiğiniz muza 3 damla limon suyu ekleyip iyice karıştırın ve sorunlu bölgeye uygulayın. 10 dk bekledikten sonra maskeyi temizleyip nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin.

Kuru Ciltler İçin Muz maskesi 

Malzemeler

Yarım muz 
1 tatlı kaşığı bal 
2 tatlı kaşığı yoğurt 

Temizlenmiş cildinize yarım muzu iyice ezin ve 1 tatlı kaşığı balı ve 2 tatlı kaşığı yoğurdu koyduktan sonra iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze kalın bir tabaka halinde sürdükten sonra 15 20 dk bekleyip yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Ardından nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin. 


Yorgun Ciltler için Muz maskesi 

Malzemeler

1 adet orta boy muz 

Iyice temizlediğiniz cildinize muzu çatal yardımıyla ezin ve ezdiğiniz cildinize kalın tabaka halinde sürün 20 dk bekledikten sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın ve arkasından nemlendiricinizi uygulayın. Bu maskeyi her gün uygulamanız da sakınca yoktur.

Sivilceler Için muz maskesi 

Yarım muz
1 tatlı kaşığı yulaf unu 
3 damla çay ağacı yağı 

Muzu iyice ezdikten sonra yulaf ununu ve çay ağacı yağını koyun. Iyice karıştırın ve temizlenmiş yüzünüze kalın bir tabaka halinde uygulayın. 20 dk bekleyin ve ılık suyla cildinizi temizleyin. Sonrasında nemlendiricinizi uygulayın. Bu maske haftada bir kez yapıldığında sivilcelere çok iyi gelecektir. Aynı zamanda yağlı cilde sahip olan kişilerde bu maskeyi uygulaya bilirler. 


Muz cildimizi beslediği için güzelligimize güzellik katacak bir yiyecektir. Yukarıda verilen malzemelerden birine bile hassasiyetiniz veya alerjiniz varsa kesinlikle uygulamayın. Maskeleri uygulamadan önce bilek içinizde deneyerek herhangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağınızı test ettikten sonra maskeleri yüzünüze uygulayın. 

Güzellikle kalın 😊😊😊




Yorumlar

Popüler Yayınlar